Ми у Facebook
27.07.2024, 12:43

Шановна багатотисячна медична родино!

Вкотре День медичного працівника відзначаємо в умовах повномасштабної агресії цинічного ворога. Проте ви, дорогі та поважні колеги, продовжуєте тримати наш медичний фронт, надаючи необхідну, вчасну медичну допомогу тим, хто її потребує. За це вам сердечна вдячність!
Хоча на тілі нашої держави ще кровоточать рани, проте незабаром ми відзначатимемо День Незалежності України як найвище свято самоствердження!
Цінуймо роботу кожного лікаря, кожної медичної сестрички чи санітарочки. З початком війни роботи у них значно додалося.

Кілька сотень працівників та працівниць сфери охорони здоров’я мобілізовано до лав ЗСУ. Вони демонструють найкращі зразки стійкості, мужності та непохитності, ризикуючи власними здоров’ям та життям. До нашої медичної родини доєдналися колеги з інших регіонів держави – внутрішньо переміщені особи. Згадаймо тих колег, чиї життя обірвала страшна війна та які не зрадили свій професійний обов’язок.




У 91 з 96 закладів охорони здоров’я Рівненщини трудяться досвідчені медпрацівники пліч-о-пліч з молодими перспективними колегами. Завдяки професіоналізму, належному забезпеченню медобладнанням всі лікувальні заклади області мають підписані договори з Національною службою здоров’я України (НСЗУ). У порівнянні з минулим роком кількість пакетів медпослуг НСЗУ в області зросла майже вдвічі. Це гарантує отримання пацієнтами різнопрофільної, безоплатної та якісної медичної допомоги. Її надають на первинному, спеціалізованому рівнях. Це також екстрена, паліативна допомога та реабілітація у сфері охорони здоров’я дорослим та дітям.

Триває розбудова системи реабілітації на базі спроможної мережі. Особи з інвалідністю мають безбар’єрний доступ до медичних послуг. Відповідно напряму в області впроваджуємо доказову реабілітацію, розробляємо реабілітаційні маршрути для пацієнтів, створюємо мультидисциплінарні реабілітаційні команди.

Одним із новітніх досягнень є впровадження на Рівненщині телемедицини.

Дев’яносто закладів охорони здоров’я, що надають медичні послуги пацієнтам, підключені до роботи з електронною системою охорони здоров'я та внесені до системи медичних записів. Пацієнти мають можливість самостійно проводити запис в електронну чергу до медичних спеціалістів.

Ми впевнено йдемо вперед і будуємо плани розвитку медичної галузі Рівненщини. За сприяння та підтримки керівництва Рівненської обласної державної адміністрації бачимо мету у зведенні нових лікувальних корпусів кількох лікарень, де працюватиме нове обладнання та застосовуватимуть сучасні методи лікування.

Тож для здійснення планів нам знадобиться міцне здоров’я, витривалість, сила духу та неабияка енергія. Бажаю, аби все це мало присутність у вашому житті!
Родинного тепла та затишку вам!
Попри труднощі, ворогу не зламати нашу віру у Перемогу!


З повагою, Олег ВІВСЯННИК
директор Департаменту цивільного захисту
та охорони здоров’я населення Рівненської ОДА






На правах реклами