Ми у Facebook
28.07.2024, 12:30

Нетверезим за кермом: Водій утікав від патрульних та потрапив у ДТП

У суботу, 27 липня, ввечері патрульні отримали повідомлення від небайдужих громадян про водія з ознаками сп'яніння на автозаправній станції на вулиці Кулика та Гудачека.
Про це повідомляють у Патрульній поліції Рівненщини.

Незабаром 23-річний чоловік сів за кермо Hyundai Sonata і поїхав. Поліцейські зупинили його, але він відмовився пройти огляд на стан сп'яніння. На нього склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп'яніння) КУпАП, і чоловік зобов'язався не сідати за кермо протягом доби.

Проте близько 3-ї ночі патрульні знову помітили той самий автомобіль. Водій виїжджав з вулиці Поштової на Соборну, побачивши позаду патрульне авто, різко збільшив швидкість і почав утікати.

Поліцейські увімкнули проблискові маяки та звукову сигналізацію, але водій проігнорував їх і, повертаючи на вулицю Симона Петлюри, проїхав на червоний сигнал світлофора. Через декілька метрів він не впорався з керуванням і врізався в дерево.



Автомобіль отримав механічні пошкодження, але водій відмовився від допомоги медиків. Інспектори знову запропонували йому пройти огляд на стан сп'яніння за допомогою алкотестера, цього разу він погодився. Результат показав 1,38 проміле алкоголю.

Водій отримав черговий протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп'яніння) КУпАП, а також протоколи за ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило ДТП) і за ст. 122-2 (Невиконання водіями вимог про зупинку) та постанову за ч. 2 ст. 122 (Проїзд на заборонний сигнал світлофора) КУпАП.



Читайте також: Унаслідок ДТП у Вараському районі тяжко травмувався водій фургона





На правах реклами