Ми у Facebook
28.07.2024, 14:27

Рівненські лікарі-ортопеди пройшли стажування у передовій клініці Німеччини

У рамках проєкту з мультидисциплінарної реабілітації, завдяки Moldova Leipzig Institut, лікарі-ортопеди-травматологи Петро Ромчук та Роман Коваль з КНП "Центральна міська лікарня" РМР пройшли місячне стажування в лікарні BG Unfallklinik у Франкфурті-на-Майні (Німеччина).
Про це інформують у Рівненській міській раді.

Це одна з передових клінік Німеччини, яка спеціалізується на лікуванні травм та їх наслідків.

Роман Коваль поділився враженнями від стажування: "У дев'яти спеціалізованих операційних щодня проводять від 30 до 40 операцій. Окрім сучасного операційного блоку, лікарня вразила реабілітаційним центром, де пацієнти з наслідками травм та нейропатологіями проходять відновлення, а також лабораторією з новітніми технологіями протезування. Особливо вражають біосенсорні екзопротези, які дозволяють бігати сходами чи займатися спортом. В межах кількох годин за допомогою 3D-друку створюються індивідуальні ортези"



Коваль зазначив, що німецькі колеги є справжніми перфекціоністами, уважними до найдрібніших деталей у своїй роботі. Доброзичливе і відкрите ставлення персоналу клініки виявилось у можливості асистувати при різноманітних операціях та готовності ділитися знаннями та навичками.

Німецькі лікарі високо цінують роботу українських медиків, розуміючи, в яких складних умовах їм доводиться працювати. Вони наголошують, що без сортування хворих і системи етапного лікування будь-який шпиталь швидко зазнає колапсу. Тому на численні виклики, з якими стикається медицина, вони не пропонують швидких рішень.



Читайте також: 30 водіїв Рівненського центру екстреної допомоги стали сертифікованими техніками





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини