Ми у Facebook
01.08.2024, 18:17

У Рівному затримано жінку за спробу підкупу слідчого ДБР

1 серпня 2024 року працівники Державного бюро розслідувань затримали жінку, яка намагалася дати хабар слідчому Територіального управління ДБР з метою закриття кримінальних проваджень.
Наприкінці червня 2024 року жінка зв’язалася зі слідчим ДБР, який працює у Рівному, і попросила про зустріч. Вона заявила, що представляє інтереси чотирьох осіб, які фігурують у кримінальних провадженнях щодо дезертирства.

Під час зустрічі жінка спочатку намагалася надати слідчому медичні документи, які нібито підтверджують, що її клієнти перебувають на лікуванні та не порушували статут. Однак замість цього вона запропонувала слідчому хабар у розмірі 12 тисяч доларів США за закриття справ та непереслідування чоловіків.

Слідчий одразу повідомив про пропозицію своєму керівництву. 30 липня 2024 року жінку було затримано "на гарячому" під час спроби передачі першої частини хабара в розмірі 8 тисяч доларів США.



Досудове розслідування триває. За оперативною інформацією, жінка зі спільниками намагалися організувати бізнес, що допомагав би чоловікам уникати служби, зокрема через підробку медичних документів. Перевіряється інформація про можливі інші подібні спроби.

Жінці повідомлено про підозру за пропозицію та надання службовій особі неправомірної вигоди, вчинену за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 369 КК України). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Їй загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.






На правах реклами