Ми у Facebook
05.08.2024, 14:16

Ілля Ковтун здобуває срібло на Олімпійських іграх у Парижі

Фото: НОК України

У понеділок, 5 серпня, український гімнаст Ілля Ковтун виборов срібну медаль у фінальних змаганнях на паралельних брусах на Олімпійських іграх у Парижі. Про це повідомляє офіційний сайт Олімпіади-2024.
Українська команда була однією з фаворитів у цій дисципліні, адже Ковтун виграв два попередні чемпіонати Європи у 2023 та 2024 роках, а Олег Верняєв здобув золото на Олімпіаді-2016.

Ковтун розпочав фінал першим і, незважаючи на невелику похибку при зіскоку, отримав 15,500 бала, що дозволило йому тривалий час утримувати лідерство.

Верняєв виступав п'ятим, але, не втримавшись на снаряді під час одного з елементів, отримав лише 13,300 бала, що позбавило його шансів на медаль. Він завершив змагання на восьмому місці.

Першим, хто зміг обійти Ковтуна, став китаєць Цзоу Цзиньюань з результатом 16,200 бала. Нагорода для українця була гарантована після виступу німця Лукаса Даузера, який припустився грубих помилок і заробив 13,700 бала.

Останнім виступав японський гімнаст Шінносуке Ока, який з результатом 15,300 бала посів третє місце, поступившись Ковтуну, який здобув срібло.


Результати змагань:



Цзоу Цзиньюань (Китай) - 16,200
Ілля Ковтун (Україна) - 15,500
Шінносуке Ока (Японія) - 15,300
Олег Верняєв (Україна) - 13,300


Досягнення України на Олімпіаді-2024



Збірна України на Олімпійських іграх у Парижі вже здобула 7 медалей - 2 золоті, 2 срібні та 3 бронзові.

3 серпня перше золото для України здобули Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька та Юлія Бакастова у командних змаганнях з фехтування на шаблях. Наступного дня, 4 серпня, чемпіонкою у стрибках у висоту стала Ярослава Магучіх.

Перше срібло для збірної виборов Сергій Куліш у стрільбі з малокаліберної гвинтівки з трьох положень на 50 м 1 серпня. Ілля Ковтун додав ще одну срібну медаль 5 серпня у вправах на брусах.

Ольга Харлан також здобула бронзу в індивідуальних змаганнях з фехтування на шаблях. Ірина Геращенко посіла третє місце у стрибках у висоту, а Михайло Кохан здобув бронзу у метанні молота.

Також, Олександр Хижняк гарантував собі щонайменше срібну медаль у боксерській категорії до 80 кг, де він змагатиметься у фіналі 7 серпня.

Про це повідомляє телеканал Еспресо, espreso.tv.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ