Ми у Facebook
08.08.2024, 10:20

Режисерка з Рівненщини прославилась на кінофестивалі в Боснії

Фільм режисерки з Рівненщини Лесі Дяк "Татова колискова" потрапив до основного конкурсу документального кіно на Сараєвському міжнародному кінофестивалі.
Як повідомляє Суспільне, повнометражна стрічка розповідає історію повернення українського ветерана додому після служби на сході України. Світова прем'єра "Татової колиски" відбудеться 18 серпня.

"Зазвичай протягом року фільм подорожує фестивалями. Якщо кінотеатри в Україні показуватимуть його, то я сподіваюся, що рівненські також, але це не від мене залежить. Документальне кіно рідко потрапляє в кінотеатри. В онлайн-форматі фільм показують за два роки після прем'єри, тому лише тоді його зможуть побачити всі охочі", — зазначила Леся Дяк.

Режисерка працювала над стрічкою понад п'ять років. Її до цього спонукало власне розривання стосунків із ветераном. Вона зафільмувала понад сто годин матеріалу.

"Родину Сергія, головного персонажа фільму, мені допомогла знайти українська громадська організація. Три роки я знімала історію і два роки створювала фільм, поєднуючи все з моєю щоденною роботою у креативній агенції. Центральним персонажем я обрала Сергія, оскільки він був найбільш надломленим, і я могла його зрозуміти. Існувала вразливість, яка об'єднувала нас попри вікові й гендерні відмінності", — розповіла режисерка.

У січні 2024 року документальний фільм "Татова колискова" отримав нагороду HBO Max та приз у 1000 євро.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ