Ми у Facebook
09.08.2024, 09:17

Новий підваріант COVID-19 в Україні: чи будуть вводити карантин повідомили у МОЗ

Фото ілюстративне

Незважаючи на сподівання на повне подолання пандемії COVID-19, в Україні спостерігається стрімке зростання кількості хворих. Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.
За його словами, у липні кількість випадків COVID-19 зросла більш ніж у чотири рази порівняно з червнем. Найбільш несприятлива ситуація у великих містах та областях з високою щільністю населення, таких як Київ, Львівська та Івано-Франківська.

Особливу тривогу викликає поширення нового субваріанту COVID-19 під назвою FLiRT. Цей штам характеризується високою контагіозністю та здатністю обходити імунну систему. В Україні вже зафіксовано кілька випадків зараження, включаючи летальний.

Незважаючи на погіршення епідемічної ситуації, влада поки не планує вводити нові карантинні обмеження. Головний санітарний лікар зазначив, що в країні є достатня кількість вакцин, і закликав українців вакцинуватися та дотримуватися протиепідемічних заходів.

Стосовно Рівненщини, то за даними обласного центру контролю та профілактики хвороб, з 29 липня по 4 серпня 2024 року, в області COVID-19 на захворіли 307 людей, з них — 30 дітей.

Найбільше хворих на COVID-19 упродовж вказаного періоду зареєстрували у:
Рівненській громаді — 106 людей;
Дубенській громаді — 23 людини;
Острозькій громаді — 22 людини.





На правах реклами