Ми у Facebook
11.08.2024, 07:15

Панкейки зі шпинатом та бананами – рецепт поживного сніданку

Панкейки - американський варіант наших млинців та оладок. Почати день із пишних та корисних яскраво-зелених панкейків зі шпинатом та бананами означає заряд енергії та настрої на цілий день.

Але є один секрет: довго смажити панкейки не треба, тому як тільки на поверхні з'являться бульбашки, перевертайте і підсмажуйте з іншого боку. Легка золотиста скоринка означає, що панкейки готові. А комірчаста структура ідеально підходить для просочення різноманітними соусами та джемами.

Інгредієнти на 4 порції:
Основні
Яйця курячі - 4 шт.
Банани - 2 шт.
Молоко 2,5% - 125 мл
Шпинат - 50 г
Борошно пшеничне - 60 г
Борошно мигдальне - 50 г
Кокосова стружка - 30 г
Розпушувач - 1 ч. л.
М'ята - 3 шт.
Олія вершкове 73% - 30 г
Цукор - 30 г
Для подачі
Йогурт без наповнювача - 4 ст. л.
Мед - 4 ст. л.
Ягоди - 60 г

Приготування
Яйця, шпинат, м'яту ретельно помийте, банани очистіть. У чашу блендера розбийте 2 яйця, додайте банани, молоко, шпинат та м'яту. Ретельно збийте.

Додайте цукор, кокосову стружку та перемішайте. Борошно просійте для насичення повітрям і з'єднайте з розпушувачем. Додайте борошно в суміш, ретельно перемішуючи до повної однорідності.

Залишіть на кілька хвилин.

Розігрійте трохи кокосової олії або вершкового масла у сковороді з антипригарним покриттям діаметром 20 см на середньому вогні.

Збийте тісто, а потім налийте ополоник тесту для кожного млинця на сковороду (ви зможете приготувати приблизно 4 панкейки за раз).

Смажте приблизно півтори хвилини або поки на поверхні не з'являться маленькі бульбашки, а основа не стане золотистою.

Обережно переверніть кожен панкейк лопаткою та обсмажте ще одну хвилину або до отримання золотистого кольору.

Перекладіть готові млинці на тарілку і повторіть з рештою тесту (можливо, потрібно трохи зменшити вогонь після першої порції).

Подавайте до столу, полив панкейки йогуртом, краплинкою кленового сиропу чи меду, прикрасивши сумішшю ягід та листочками м'яти.






На правах реклами