Ми у Facebook
13.08.2024, 14:33

В Рівненській області адміністратор медцентру організував злочинну схему ухилення від мобілізації

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно адміністратора приватного медичного закладу в Рівненській області.
Він разом із спільником намагався створити злочинну схему підкупу членів військово-лікарської комісії.

Як повідомила пресслужба ДБР, у січні 2024 року змовники вийшли на одного з ухилянтів, запропонувавши вирішити його питання щодо непридатності до військової служби за 6,5 тисяч доларів США. Для більшої правдоподібності вони організували фіктивне лікування, використовуючи свої зв’язки в медичній сфері.

Після цього чоловікові мали надати пакет виписок та довідок з лікарні, які він міг би пред’явити членам військово-лікарської комісії, що дало б підстави для зняття його з військового обліку.

Зловмисники домовилися отримати оплату частинами, обіцяючи видати необхідні документи після сплати всієї суми. Один з учасників схеми був затриманий Національною поліцією в квітні цього року під час отримання другого траншу в розмірі 3 тисячі доларів США.

Провадження було передано для подальшого розслідування до ДБР за рішенням прокурора.

Адміністратор медцентру визнав свою вину та пообіцяв передати близько 50 тисяч гривень на підтримку Збройних сил України. Розслідування щодо його спільника продовжується.

Його обвинувачують у отриманні неправомірної вигоди для себе та третьої особи шляхом впливу на рішення особи, уповноваженої на виконання функцій держави, вчиненому за попередньою змовою групи осіб. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.





На правах реклами