Ми у Facebook
14.08.2024, 14:26

Затримали рекетирів з Рівного, які вимагали гроші у знайомих

На Рівненщині правоохоронці викрили групу осіб, які займалися вимаганням грошей у знайомих, погрожуючи фізичною розправою.
Про це інформують у Поліції Рівненської області.

Суми, які вони вимагали, варіювалися від 10 до 20 тисяч гривень. Зловмисники обирали жертв з власного оточення, і коли погрози не діяли, переходили до насильства.

Зокрема, троє чоловіків, які працювали охоронцями у розважальних закладах, вимагали у свого знайомого 20 тисяч гривень. Не отримавши коштів, вони почали переслідувати потерпілого і навіть побили його. У результаті чоловік звернувся за допомогою до правоохоронних органів.

11 липня під час передачі чергової суми грошей зловмисників затримали працівники слідчого управління ГУНП, Управління стратегічних розслідувань та Служби безпеки України в Рівному. Підозрюваних помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Під час обшуків за місцем проживання затриманих правоохоронці вилучили розкладні ножі, балаклави та газові балончики. Усім трьом фігурантам справи повідомлено про підозру у вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України).

Двом із затриманих суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета, третього тримають під вартою без права на заставу. Поліцейські продовжують встановлювати інших можливих жертв цієї групи.





На правах реклами