Ми у Facebook
15.08.2024, 16:23

На Рівненщині продовжує зростати кількість хворих на COVID-19

Минулого тижня на Рівненщині виявили 814 хворих на COVID-19, що на півтисячі випадків більше, ніж за попередні сім днів. Новий штам вірусу - FLіRT, вірогідно, вже поширений в регіоні, при цьому офіційних випадків ще не зареєстровано.
Про це під час брифінгу в Рівненській ОДА повідомив гендиректор Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб, головний санітарний лікар області Роман Сафонов.

"Здебільшого, вірус виявляють у дорослих віком 30-64 роки. Найбільше хворих у Рівненському районі - 614, серед них 81 особа госпіталізована. На жаль, цьогоріч в області зафіксували й 16 летальних випадків із підтвердженим діагнозом COVID-19", - розповів спікер.

Найбільша кількість випадків COVID-19 зареєстрована у Деражненській, Здолбунівській, Бугринській, Городоцькій та Рівненській громадах.
Водночас, з початку року на коронавірусну інфекцію захворіли 2575 людей, що на 73,2% менше, ніж за аналогічний період торік.

"Зауважу, що існуючі вакцини залишаються ефективними для захисту від тяжких форм COVID-19. Якщо людина не має жодної дози щеплення, то навіть після одужання є сенс вакцинуватись. Також важливо ревакцинуватись особам з груп ризику, якщо від попередньої прививки минуло 6 чи більше місяців", - сказав Роман Сафонов.

Нагадаємо, що з 29 липня по 4 серпня 2024 року, в області захворіли понад триста людей. Більшість з них — дорослі.





На правах реклами