Ми у Facebook
15.08.2024, 16:02

Екс-меру Здолбунова пред'явлено підозру у службовій недбалості

Здолбунівська окружна прокуратура повідомила колишньому міському голові Здолбунова про підозру у службовій недбалості, яка призвела до тяжких наслідків.
За інформацією слідства, під час виконання своїх обов’язків він не перевірив дотримання умов Договору про пайову участь у розвитку інфраструктури міста, укладеного ним від імені міської ради. Це призвело до безпідставного зменшення розміру пайової участі і, як наслідок, недоотримання міським бюджетом майже пів мільйона гривень.

Замість того, щоб зменшити пайову участь лише на суму кошторисної вартості інженерних мереж, як того вимагало законодавство, договір був скоригований на вартість робіт із благоустрою території, що суперечить закону.

Слідство триває, і суд уже задовольнив позов прокуратури, визнавши частину договору про пайову участь недійсною, та зобов’язав стягнути з забудовника недоотримані кошти до бюджету громади.

Як пише ZAXID.NET речниця прокуратури Рівненської області Оксана Жужельська, повідомила, що мова йде про справу 2019 року. Відомо, що тоді очільником Здолбунова був Ігор Ольшевський.

Посадовцю вже оголосили про підозру за ч.2 ст. 367 ККУ (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Санкція статті передбачає від 2 до 5 років ув’язнення без обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Нагадаємо, що нинішнього мера Здолбунова Владислава Сухляка відсторонили від посади через підозру в хабарництві.





На правах реклами