Ми у Facebook
15.08.2024, 17:43

На Сарненщині посмертні нагороди вручили родинам загиблих Героїв

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, відповідно до Указу Презинента України, орденом «За мужність» III ступеня нагороджено посмертно військовослужбовців, які віддано та до останнього подиху захищали кордони своєї держави.
Про це інформують у Сарненській міській раді.

Сержант Бортнік Олександр Сергійович, позивний «Хорт», справжній патріот, вмотивований Воїн, все життя віддав служінню країні та вихованню патріотичної молоді. Національно-патріотичні погляди відстоював на Майдані, захищав територіальну цілісність України з 2014 року - два рази проходив контракту службу в АТО/ООС.

З початком повномасштабного вторгнення, в лютому 2022 року, добровольцем став на захист країни. Служив у 130-му окремому розвідувальному батальйоні м.Дубно, згодом - в/ч А7788 десантно-штурмових військ ЗСУ. Став командиром розвідувального відділення 78-го полку спеціального призначення. За успішне виконання бойових завдань був неодноразово нагороджений нагородами та відзнаками.

2 липня 2023 року, під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку, Олександр Бортнік загинув.
У Героя залишилися батьки та сестра.

Солдат Василенко Владислав Леонідович мобілізувався до війська 2023 року, у День Незалежності, до 71-ї єгерської бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ. З початку повномасштабного вторгнення ніколи не залишався осторонь. Досконало володіючи англійською, Влад шукав волонтерку для війська, спілкувався з іноземцями. Казав, що ЗСУ - це найкраще, що з ним трапилось у житті.

Владислав Василенко загинув 20 листопада 2023 року, під час виконання бойового завдання на одному із Запорізьких напрямків, рятуючи пораненого побратима.

У Героя залишились батьки та брат.

Старший солдат Плиска Микола Олегович, позивний «Nagora», у 2015 році підписав контракт на військову службу в АТО/ООС, де служив три роки. У серпні 2023 року був мобілізований до лав ЗСУ та проходив службу в 13-ому окремому десантно-штурмовому батальйоні імені Героя України полковника Тараса Сенюка. Під час виконання бойового завдання на Купʼянському напрямку, 28 листопада 2023 року, Захисник загинув.

У Миколи залишилися мама, син та сестра.

Старший солдат Царук Анатолій Петрович, позивний «Марк», у лютому 2019 року підписав трирічний контракт та проходив службу в 24-ій окремій механізованій бригаді ЗСУ, брав участь в АТО/ООС. З початком повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року знову став на захист України в бригаді Національної гвардії України «Азов». Служив на посаді номера обслуги 3-го гранатометного відділення.

За період служби був нагороджений відзнакою Командувача обʼєднаних
сил «Козацький Хрест» ІІІ ст., почесним нагрудним знаком командувача 3СУ
«За відданість у військовій справі» ІІІ ст., відзнакою командира ОТУ «Північ».

9 серпня 2023 року, під час виконання бойового завдання в Луганській області, Анатолій Петрович загинув.

У Героя залишилися мама, дружина, доньки, сестра.





На правах реклами