Ми у Facebook
21.08.2024, 16:01

Важливі зміни у мобілізації: кого торкнуться нововведення для доглядаючих за хворими

Уряд України вніс зміни до Порядку мобілізації військовозобов'язаних, які здійснюють догляд або утримують хворих та осіб з інвалідністю.
Нововведення торкаються кількох ключових аспектів.

Розмежування категорій утримання та догляду: Документи, що підтверджують право на відстрочку для осіб, які утримують або здійснюють постійний догляд за рідними та близькими, тепер чітко розмежовано. Це полегшує процес надання підтверджуючих документів для обох категорій.

Спрощення для доглядаючих: Військовозобов'язаним, які доглядають за хворими членами сім'ї (чоловіком/дружиною, дитиною або батьками), більше не потрібно вказувати в заяві до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП) інформацію про відсутність інших працездатних членів сім'ї, а також подавати документи, що підтверджують неможливість догляду іншими родичами.

Зміни для військовозобов'язаних з батьками-інвалідами: Тепер військовозобов'язаним, які мають батьків з інвалідністю І або ІІ групи, не потрібно встановлювати факт здійснення догляду, що значно спрощує процес отримання відстрочки.

Ці зміни спрямовані на спрощення та полегшення процедури мобілізації для військовозобов'язаних, які мають на утриманні або здійснюють догляд за близькими, а також на забезпечення їхніх прав під час виконання обов'язків перед державою.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ