Ми у Facebook
23.08.2024, 11:10

У Рівному створять гідрологічний заказник для захисту Усті

У Рівному розробляють проєкт зі створення гідрологічного заказника площею близько ста гектарів, який буде спрямований на збереження водної екосистеми річки Устя.
Ця територія, що отримає назву "Рівненські плавні", стане захищеною зоною, де заборонять будь-яке будівництво.

Ініціатива реалізується за підтримки парку історичної реконструкції "Городище Оствиця" та громадської організації "Екоклуб". За словами Юрія Ойцюся, керівника "Оствиці", мета створення заказника — збереження та захист водних ресурсів, що є ключовими для регіону. Він зазначив, що гідрологічний заказник діє як природний біофільтр, що фільтрує воду, яка надходить до озера Басів Кут, і має велике значення для поліпшення якості води у річці Устя.

Наукове обґрунтування для створення заказника зараз готує кандидат біологічних наук, доцент Національного університету водного господарства Віталій Володимирець. Заказник стане важливим елементом у комплексному плані з очищення та захисту водних ресурсів регіону.

Юрій Ойцюсь підкреслив, що в межах заказника буде заборонено будь-яке будівництво, проте заклади харчування, паркінги та інша інфраструктура можуть бути розташовані по периметру захищеної зони.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ