Ми у Facebook
24.08.2024, 17:00

Українці отримають підвищену пенсію у вересні: потрібно відповідати певним умовам

У вересні частина українських пенсіонерів, які проживають у зонах бойових дій і отримують пенсію менше ніж 3 250 гривень, отримають автоматичне підвищення від ООН до кінця 2024 року.
ООН активно підтримує українців. Завдяки спеціальній програмі цієї організації, восени буде збільшено пенсії для частини українських пенсіонерів.

Критерії для отримання підвищення

Доплата до пенсії від ООН призначена для пенсіонерів, які відповідають певним умовам. Вони повинні проживати в зонах бойових дій і отримувати пенсію менше ніж 3 250 гривень. Важливо, щоб ці пенсіонери не отримували додаткових виплат від міжнародних організацій або фінансової допомоги для ВПО після 1 березня 2023 року.

Нагадаємо! Уже понад 470 тисяч українських пенсіонерів отримали такі доплати. Загальна сума виплачених коштів досягла 2 мільярдів гривень.

Розмір доплати визначається індивідуально і розраховується як різниця між 3 250 гривнями та розміром пенсії. Наприклад, якщо пенсія становить 2 750 гривень, доплата буде 500 гривень.

Ця доплата нараховується автоматично тим, хто відповідає зазначеним критеріям, і для її отримання не потрібно звертатися до Пенсійного фонду України.

Зверніть увагу! Доплати від Всесвітньої продовольчої програми ООН будуть надаватися до кінця 2024 року.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ