Ми у Facebook
24.08.2024, 14:58

В Євросоюзі заговорили про відправлення військових інструкторів в Україну

Представники Європейського Союзу вперше розглянуть можливість відправлення військових інструкторів до України. Це обговорення, ймовірно, відбудеться вже наступного тижня.Про це повідомляє німецьке видання Welt.
За даними видання, українська влада звернулася до ЄС із проханням направити інструкторів в Україну, адресувавши відповідний лист головному дипломату Євросоюзу Жозепу Боррелю 31 травня. Вперше це питання розглядатимуть міністри закордонних справ та оборони Європейського Союзу, а також воно буде обговорюватися 27 серпня на засіданні Комітету з політики та безпеки ЄС (PSK).

Підтримку ідеї відправлення інструкторів висловили Франція, країни Балтії, Данія та Швеція. Проте Австрія, Угорщина, Німеччина, Мальта та Словенія виступають проти, побоюючись можливого загострення конфлікту.

В середині листопада планується продовження мандату Європейської тренувальної місії для українських військових (EUMAM UKR) ще на два роки. На даний момент тренування відбуваються виключно на території ЄС, зокрема в Німеччині та Польщі. Якщо рішення буде ухвалене, мандат місії може бути розширений, включаючи можливість проведення навчань на території України.

Видання Welt також повідомляє, що основою для майбутніх дискусій стане конфіденційний документ Європейської служби зовнішніх дій під назвою "Стратегічний огляд тренувальної місії ЄС в Україні". Згідно з документом, після травневої мобілізації Україна очікує до 150 тисяч новобранців і планує створити десять нових піхотних бригад.

Раніше з'являлися повідомлення, що Франція може відправити своїх військових інструкторів до України та оголосити про це рішення вже наступного тижня під час візиту Президента України Володимира Зеленського до Парижа.

Про це повідомляє телеканал ПРЯМИЙ.

Нагадаємо, Анджей Дуда прибув в Україну. Польща призначила нового посла в Україні





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ