Ми у Facebook
25.08.2024, 22:08

Скільки цукру варто класти у чай

Фото: ukr.media

Науковці Лейденського університету в Нідерландах провели унікальне дослідження, яке тривало 32 роки, з метою визначення впливу солодкого чаю на здоров'я та тривалість життя. У дослідженні взяли участь 2923 чоловіки віком від 60 років.
Загальновідомо, що надмірне споживання цукру може бути пов’язане з розвитком багатьох захворювань, тому важливо знати, як це впливає на організм.

За період дослідження померло 2581 учасник (88,3%). Серед них 1677 чоловіків не додавали цукор до своїх напоїв, а 904 учасники вживали чай або каву з цукром. Незважаючи на те, що різниця між групами є суттєвою, експерти зазначили, що вона не є статистично значущою, оскільки на результати вплинули інші фактори, такі як спосіб життя та початковий стан здоров'я. Водночас дослідження вказало, що щоденне вживання підсолодженого чаю чи кави, скоріш за все, не завдає шкоди здоров'ю.

Варто зауважити, що загальне споживання цукру відіграє важливу роль: за рекомендаціями ВООЗ, щоденна норма не повинна перевищувати 50 г, а ідеально — 25 г.

Дослідники підкреслили, що додавання цукру до напою не несе ризиків для здоров'я та тривалості життя, якщо підсолоджувач використовується в помірній кількості. Згідно з їхніми висновками, безпечною нормою є 5 г цукру на чашку чаю або кави, що відповідає приблизно одній чайній ложці.

Однак кількість випитих чашок доведеться контролювати, оскільки 5 г — це рекомендована добова доза, особливо якщо ви вживаєте інші солодощі протягом дня.

Про це повідомляє Ukr.Media.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ