26.08.2024, 20:02
Простий рецепт неймовірно хрумких огірків
Важливо влітку підготувати якісні заготовки, щоб насолоджуватися ними взимку, коли ціни на овочі та фрукти різко зростають.
Одним із найпопулярніших варіантів є консервація огірків. Гірчиця відіграє ключову роль у збереженні їхньої щільності та хрусткості протягом усього періоду зберігання.
Огірки
2,5 столові ложки солі
1 столова ложка гірчичного порошку
1 столова ложка меленого чорного перцю
6-9 зубчиків часнику
Парасольки кропу
Ретельно промийте огірки під проточною водою, видаляючи весь бруд. За можливості, залиште їх у холодній воді на 6-8 годин. Часник очистіть та пропустіть через прес.
Банки підготуйте, добре вимивши та просушивши їх. На дно кожної банки покладіть парасольки кропу, а потім щільно укладіть огірки.
Додайте до банок 2,5 столові ложки солі, залийте водою. Потім додайте гірчицю і знову долийте води. Додайте мелений чорний перець і подрібнений часник (по 2-3 зубчики на банку). Долийте води до верху банки і закрийте капроновою кришкою.
Ретельно та обережно потрясіть кожну банку протягом кількох хвилин, щоб сіль і гірчиця повністю розчинилися. Залиште банки при кімнатній температурі на кілька годин, а потім перенесіть їх у прохолодне місце для зберігання на зиму.
Про це повідомляє Знай. UA.
Для приготування 3-літрової банки знадобляться:
Огірки
2,5 столові ложки солі
1 столова ложка гірчичного порошку
1 столова ложка меленого чорного перцю
6-9 зубчиків часнику
Парасольки кропу
Рецепт приготування:
Ретельно промийте огірки під проточною водою, видаляючи весь бруд. За можливості, залиште їх у холодній воді на 6-8 годин. Часник очистіть та пропустіть через прес.
Банки підготуйте, добре вимивши та просушивши їх. На дно кожної банки покладіть парасольки кропу, а потім щільно укладіть огірки.
Додайте до банок 2,5 столові ложки солі, залийте водою. Потім додайте гірчицю і знову долийте води. Додайте мелений чорний перець і подрібнений часник (по 2-3 зубчики на банку). Долийте води до верху банки і закрийте капроновою кришкою.
Ретельно та обережно потрясіть кожну банку протягом кількох хвилин, щоб сіль і гірчиця повністю розчинилися. Залиште банки при кімнатній температурі на кілька годин, а потім перенесіть їх у прохолодне місце для зберігання на зиму.
Про це повідомляє Знай. UA.

Категорія: Новини > Споживач
Автор: Микола ВОРХОЛА Переглядів: 551Інші статті рубрики:
Швидкий рецепт сніданку в булочці: ситно і смачно

Швидкий і смачний сніданок: соковиті й ароматні овочі з перепелиними яйцями та моцарелою, запечені в булочці.
переглядів: 385
Синоптики попереджають про погіршення погоди в Рівному

У неділю, 4 травня, жителів Рівненської області очікує справжній весняний контраст — хмарна погода з короткими проясненнями та інтенсивними атмосферними явищами.
переглядів: 145
Яке сьогодні свято та хто відзначає день ангела?

4 травня за новим церковним календарем вшановують пам'ять мучениці Пелагії.
переглядів: 96
Спокуси, гроші та планування: астропрогноз на 4 травня

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на сьогодні.
переглядів: 88
Які релігійні свята відзначаємо у травні

У травні багато визначних і пам’ятних дат, пов’язаних зі святими угодниками Божими та нашою церковною історією.
переглядів: 311