Ми у Facebook
26.08.2024, 13:23

Рівненська обласна рада ініціювала перевірку громад УПЦ (МП) щодо можливих зв'язків з росією

Рівненська обласна рада ухвалила рішення щодо захисту конституційного ладу та зміцнення духовної незалежності України
На двадцять четвертій сесії Рівненської обласної ради восьмого скликання було прийнято рішення, спрямоване на посилення захисту конституційного ладу та зміцнення духовної незалежності України в сфері діяльності релігійних організацій.

Основні пункти рішення:

Звернення до релігійних організацій: Обласна рада вирішила звернутися до Рівненської та Сарненської єпархій Української православної церкви, а також до всіх священнослужителів, ченців, кліриків, духовенства і мирян з проханням підтримати заходи зі зміцнення духовної незалежності України.

Перевірка релігійних організацій: Центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері релігії, рекомендовано провести перевірку всіх релігійних організацій, зареєстрованих на території Рівненської області, на предмет їхньої афіліації з іноземними релігійними структурами, діяльність яких заборонена в Україні.

Виконання попереднього рішення: Сільським, селищним та міським радам області нагадано про необхідність виконання рішення Рівненської обласної ради від 10 квітня 2023 року щодо заборони діяльності Української православної церкви (московського патріархату) та скасування рішень про реєстрацію статутів і передачу культових будівель релігійним громадам цієї церкви.

Роз'яснювальна робота: Керівникам комунальних закладів та підприємств області доручено провести роз'яснювальну роботу серед колективів щодо норм Закону України «Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій» та забезпечити його виконання.

Зазначимо, що представники Єпархій УПЦ (МП) були запрошені на це засідання сесії обласної ради, про те вирішили її не відвідувати.

Нагадаємо, 20 серпня, Верховна рада ухвалила в цілому законопроєкт №8371 про регулювання діяльності релігійних організацій, що мають керівний центр у Росії.





На правах реклами