Ми у Facebook
29.08.2024, 15:10

Кожна громада в скорботі: На Рівненщині вшановують пам'ять загиблих Героїв

Сьогодні Україна вшановує пам’ять усіх своїх захисників. Усіх, хто бився заради української держави та віддав найдорожче – своє життя.
Меморіальні заходи відбулися у кожній громаді Рівненщині.

Начальник РівнеОВА Олександр Коваль долучився до вшанування памʼяті Героїв на Дубенщині. У селі Острожець відвідав могилу лейтенанта Максима Ляшука, який загинув рівно 10 років тому. Очільник області разом з громадою віддав шану усім полеглим захисникам.

«Сьогодні ми вшановуємо кожного захисника, який загинув задля незалежності нашої держави. Ми завжди пам’ятатимемо кожного, чиї життя забрала ця війна. І ми не пробачимо російському окупанту жодного українського життя. Вічна пам’ять усім нашим героям!», - зазначив Олександр Коваль.



До відкриття Алеї Слави захисникам на території Городоцької тергромади долучився перший заступник голови ОДА Сергій Подолін. Також він поспілкувався з рідними воїнів та поклав квіти до портретів мужніх воїнів громади.



У Гощанській ТГ заступник голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександр Терещенко взяв участь у акції «Вшанування пам’яті захисників». Присутні запалили лампадки та виставили їх на символічний намальований Сонях. До акції долучилися рідні та близькі загиблих.



У місті Дубно заступник голови ОДА Ігор Павленко передав президентські ордени «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) рідним 10 загиблих воїнів.
У Вараській громаді на площі біля банерів-інсталяцій загиблих Захисників вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання. Далі на Алеї Героїв відбулася панахида. Участь у вшануванні Героїв взяла заступниця голови ОДА Людмила Шатковська.



До меморіального заходу у Дубровицькій громаді долучився заступник голови ОДА Олександр Кохан. Усі присутні вшанували полеглих хвилиною мовчання та запалили лампадки в пам’ять про них.





Символікою цього дня є квітка соняшника, адже у серпні 2014 року на полях саме із цією рослиною полягло багато українських воїнів.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ