Ми у Facebook
30.08.2024, 10:59

Двом волинянам загрожує до 10 років ув'язнення за організацію наркотрафіку в колонію

Рівненська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох жителів Волині, яких обвинувачують у незаконних операціях з наркотиками, включаючи їх придбання, зберігання, перевезення та пересилання до місця позбавлення волі.


До суду скеровано обвинувальний акт щодо двох жителів Волині, яких обвинувачують у придбанні, зберіганні, перевезенні та пересиланні наркотиків до місця позбавлення волі. Одному з них також інкримінують заволодіння забороненими речовинами шляхом шахрайства (ч. 2 ст. 307, ч. 1, ч. 2 ст. 308 КК України). Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

Слідством встановлено, що один із підозрюваних, перебуваючи на замісній терапії через вживання опіоїдів, укладав договори з різними медичними закладами, щоб отримати препарат, що містить метадон. Надалі він відправляв ці речовини своєму знайомому, який відбуває покарання у Полицькій виправній колонії. Наркотики, зокрема метадон та бупренорфін, пересилалися через логістичну компанію, замасковані під цукор, цукрозамінник або інші продукти.

Правоохоронці задокументували чотири випадки таких незаконних поставок. Досудове розслідування проводили слідчі ВП №1 Вараського РВП ГУНП в області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину, доки її вину не буде доведено в суді.






На правах реклами