Ми у Facebook
31.08.2024, 11:13

У Костопільській дитячій школі мистецтв зросте вартість навчання

У Костопільській дитячій школі мистецтв підвищили вартість навчання, змінивши умови оплати та пільг для різних категорій учнів.
Костопільська дитяча школа мистецтв до цього часу стягувала символічну плату за навчання – від 200 до 300 гривень на місяць за одну дитину. Проте вчителі перевантажені, і заклад не має можливості прийняти всіх охочих. Школа є комунальною установою Костопільської міської ради, яка виділяє близько 11 мільйонів гривень на рік на її функціонування. Ці кошти спрямовуються на зарплати вчителям, оплату комунальних послуг, закупівлю інструментів тощо. Батьківська плата забезпечує школі приблизно один мільйон гривень на рік.

Таку інформацію надали у Костопільській міській раді.

30 серпня виконавчий комітет Костопільської міської ради вніс зміни до положення про оплату та надання пільг за навчання. Діти-сироти, напівсироти та ті, які позбавлені батьківського піклування, продовжать навчатися безкоштовно.

Багатодітні сім'ї будуть звільнені від плати за навчання однієї дитини, а за інших дітей з цієї ж сім'ї сплачуватиметься лише 50% вартості.

Відповідно до рішення виконкому, вартість навчання зросла вдвічі і у новому навчальному році становитиме:

400 грн на місяць – для класів скрипки, народних інструментів, саксофона, духових інструментів, бандури, хореографії та образотворчого мистецтва;
500 грн на місяць – для класу вокалу;
600 грн на місяць – для класів гітари та фортепіано.
❕❕ Половина батьківської плати буде спрямована на оплату праці викладачів, інша половина – на поліпшення матеріально-технічної бази школи.





На правах реклами