Ми у Facebook
05.09.2024, 17:45

На Рівненщині СБУ викрила схему ухилення від мобілізації за участю працівниці військкомату

В Рівненській області СБУ затримала осіб, які організували схему ухилення від мобілізації, серед яких є працівниця військкомату.
Співробітники Служби безпеки України виявили двох жителів Рівненщини, що причетні до незаконної діяльності. Однією з фігуранток є працівниця Рівненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Її затримали на місці під час отримання 10 тисяч доларів США.

Слідство встановило, що у червні цього року підозрювані отримали 3000 доларів США від жителя Здолбунова за видачу тимчасового посвідчення військовозобов’язаного. Надалі працівниця військкомату разом з партнером, який має контакти у військово-лікарських комісіях і медичних закладах міста, запропонувала клієнту оформити фіктивну групу інвалідності. Загалом з одного клієнта зловмисники отримали 13 тисяч доларів США.

На основі зібраних доказів працівницю військкомату звинувачено за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди). Покарання за цією статтею передбачає від 3 до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Наразі триває процес повідомлення про підозру іншому учаснику схеми ухилення від мобілізації. Розслідування та документування злочинної діяльності проводили співробітники Управління СБУ в Рівненській області разом із Національною поліцією під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ