Ми у Facebook
05.09.2024, 19:00

Можливість одночасного отримання соціальної допомоги та пенсії по втраті годувальника: що потрібно знати

Зазвичай пенсіонери мають право вибирати між пенсією за віком і соціальною допомогою. Однак для осіб з інвалідністю з дитинства існують особливі умови.
Кому дозволено отримувати обидві виплати одночасно

Особи, які мають інвалідність з дитинства, мають право на соціальну допомогу від органів соціального захисту населення. Крім того, вони можуть отримувати пенсію по втраті годувальника, якщо існують відповідні обставини.

Зазначимо, що пенсія по втраті годувальника надається непрацездатним членам сім'ї померлого годувальника. Це стосується і тих осіб, які отримували допомогу від померлого годувальника і мають інвалідність з дитинства.

Проте, для отримання такої пенсії годувальник на момент смерті повинен мати страховий стаж від 1 до 15 років. Тривалість страхового стажу залежить від віку на момент смерті годувальника.

Незалежно від страхового стажу, пенсія по втраті годувальника також призначається у випадку смерті особи, яка була донором анатомічних матеріалів, пенсіонера або особи, що загинула внаслідок поранення, каліцтва чи інших ушкоджень під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ