Ми у Facebook
06.09.2024, 16:02

Самовільна заготівля сіна у Рівненському заповіднику: шкода довкіллю на 40 тисяч гривень

На території Рівненського природного заповідника завдано шкоди довкіллю на суму понад 40 тис. грн

Про це інформують у Державній екологічній інспекції Поліського округу.

У період з 14 по 27 серпня 2024 року державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу провели позаплановий захід державного нагляду (контролю) щодо дотримання Рівненським природним заповідником вимог законодавства про природно-заповідний фонд.

Перевірку здійснили на підставі наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та погодження Державної екологічної інспекції України.

У ході перевірки на території Грабунського та Карасинського природоохоронних науково-дослідних відділень Рівненського природного заповідника було виявлено факти самовільної заготівлі сіна на загальній площі 0,168 га.

За розрахунками екоінспекторів, це порушення законодавства про природно-заповідний фонд завдало довкіллю шкоди на суму понад 40 тис. грн.

Внаслідок виявлених правопорушень складено два протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 91 КУпАП. Протоколи направлено на розгляд до Сарненського районного суду Рівненської області. Також складено акт, який зафіксував порушення вимог законодавства про природно-заповідний фонд.

Рівненський природний заповідник зобов’язано усунути виявлені порушення до 27 вересня 2024 року та відшкодувати збитки, завдані довкіллю.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ