Ми у Facebook
07.09.2024, 22:00

Як оформити компенсацію за піднайом житла військовим: оновлений порядок

Уряд України затвердив нові зміни, які полегшують процес отримання компенсації за піднайом житла для військовослужбовців.
Відтепер для отримання цієї компенсації не потрібно подавати інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Про це повідомляє Міністерство оборони.

Крім того, зі списку необхідних документів вилучено копії довідок про реєстрацію місця проживання. Збір деяких документів тепер покладається на командирів військових частин, а не на самих військовослужбовців.

Нові зміни також передбачають порядок виплати грошової компенсації за пошкоджене або зруйноване житло внаслідок бойових дій.

Заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова підкреслила, що ці зміни мають на меті спростити бюрократичні процедури та захистити права військовослужбовців. Тепер оформлення компенсації стане простішим, що дозволить більшій кількості захисників скористатися цим правом.

Згідно з постановою уряду, перевірка права власності на нерухоме майно буде проводитися командиром військової частини або керівником відповідного підрозділу. Водночас, для запобігання зловживанням, передбачено механізм повернення коштів до бюджету у випадку, якщо виплати були отримані неправомірно. У разі незгоди, питання буде вирішуватися через суд.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини