Ми у Facebook
09.09.2024, 11:22

Рівненщина потерпає від пожеж на відкритих територіях: за минулу добу зафіксовали 19 загорянь

Рівненська область протягом минулої доби зазнала численних пожеж на відкритих територіях. Зафіксовано 19 випадків займання, що стало причиною значних збитків та необхідності оперативного втручання рятувальників.

Перший випадок стався 8 вересня о 09:37 неподалік села Вичівка, Вараського району, де на землях запасу Зарічненської територіальної громади було зафіксовано загоряння торфу на площі 1 гектар. Причини загоряння та розмір збитків наразі встановлюються.

О 12:51 того ж дня, неподалік села Бережки Сарненського району, спалахнула суха трава та чагарники на площі 0,6 гектара. Причини загоряння також встановлюються.

Подібні випадки сталися в інших населених пунктах Рівненщини. Зокрема, у селі Орлівка Рівненського району о 13:31 загорілася суха трава та чагарники на площі 0,03 гектара, а у селі Корнин — на площі 0,02 гектара. В обох випадках причини та збитки ще встановлюються.

О 14:09 у місті Острог Рівненського району сталася пожежа на площі 0,1 гектара, а о 14:39 у селі Зарічне Вараського району вогонь охопив 5 гектарів сухої трави та чагарників.

Далі, протягом дня пожежі виникали в різних місцях області: у селі Губикв, Тучи, М’ятин, у місті Острог та у місті Рівне. Загоряння траплялися на площах від 0,02 до 2 гектарів, знищуючи як суху рослинність, так і побутове сміття.

Найбільші загоряння були зафіксовані у селі Неньковичі Вараського району о 18:02, де пожежа охопила площу 7,5 гектара. Загоряння сталося також у місті Вараш, селі Новосілля Вараського району та на різних ділянках у місті Рівне. Останній випадок трапився 9 вересня о 05:27 у місті Дубно на вулиці Кременецькій.

Причини загорянь та розмір завданих збитків встановлюються відповідними органами. Всі випадки вимагають особливої уваги, оскільки пожежі на відкритих територіях можуть мати серйозні наслідки як для навколишнього середовища, так і для місцевих жителів.





На правах реклами