Ми у Facebook
11.09.2024, 09:45

Жорстоке поводження із собакою: поліція Рівненщини розслідує кричущий випадок у селі Хміль

У соцмережах опублікували відео, на якому житель Рівненщини бив собаку об землю на очах у дітей. Згідно з інформацією правоохоронців, чоловік це зробив, бо він вкусив його малолітню сестру.
Під час вилучення собаки ветлікарі оглянули його: будь-яких видимих ушкоджень не було. Втім, у ході детальнішого обстеження були виявлені ушкодження, отримані раніше.

За попередніми результатами ультразвукового дослідження, ветлікарі у шкірі виявили металеві сторонні предмети без вхідних отворів, що свідчить про давність травм. Ушкоджень чи каліцтв, які б відповідали даті спричинення (07.09.2024) не виявлено.

Однак, з метою повного і всебічного проведення досудового розслідування, зокрема повторного детального огляду пса, слідчі залучатимуть в якості спеціаліста співробітника Рівненської міської державної лікарні ветеринарної медицини.

Фотокопію УЗД слідчі долучили до матеріалів кримінального провадження та встановлюють обставини, за яких металеві предмети опинились в тілі тварини та осіб, причетних до скоєного.

Наразі здоров’ю тварини нічого не загрожує. Пес перебуває на перетримці у волонтерів.

Слідчі вже допитали десятеро свідків, зокрема й особу, причетну до злочину. Останній розкаюється у скоєному та пояснює, що побив собаку, бо та двічі вкусила його 12-річну сестру. Дівчинку медики обстежили та після надання допомоги відпустили.



Кримінальне провадження щодо жорстокого поводження із собакою у селі Хміль перебуває контролі керівництва поліції Рівненщини.

«Незалежно від причин, що спонукали чоловіка бити собаку, а також попри його зізнання та вибачення, він понесе відповідальність згідно з чинним законодавством, — наголосив очільник поліції Рівненської області Віктор Шанський. — Адже такі дії, ще й на очах у дітей — неприпустимі».
Санкція статті передбачає від 3 до 5 років позбавлення волі.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ