Ми у Facebook
14.09.2024, 14:40

Україна лідирує у світі за показником смертності

В Україні смертність сягає рекордних показників, натомість народжуваність – на мінімумі. Демографічна криза в такій ситуації неминуча.
За даними останніх звітів Центрального розвідувального управління США (ЦРУ), наша країна має найвищий рівень смертності та найнижчий показник народжуваності серед усіх країн світу.

Рівень смертності в Україні становить 18,6 випадків на 1000 осіб, що є найвищим показником у світі. Така ситуація є наслідком комплексу чинників, серед яких: тривала війна, економічна криза, збідніння населення, погіршення екологічної ситуації, міграція та інші соціальні проблеми.

Водночас ситуація з народжуваністю теж критична. В Україні на даний час лише 6 народжень на 1000 осіб. Причин на це теж чимало: економічна нестабільність, високий рівень безробіття, відсутність перспектив на майбутнє, а також соціальні та психологічні наслідки війни.



Для порівняння: на противагу Україні, країни Перської затоки, такі як Катар, демонструють найнижчий рівень смертності – лише 1,4 випадків на 1000 осіб. Це пов’язано з високим рівнем життя, розвиненою медициною та сприятливими кліматичними умовами.





На правах реклами