Ми у Facebook
14.09.2024, 09:53

У Рівному створять відділення постраждалим від насилля

У Рівному на базі Денного центру соціально-психологічної допомоги незабаром відкриється нове відділення для постраждалих від насильства.
Завдяки підтримці обласної ради та міжнародних партнерів, центр отримав додаткові приміщення, що дозволить розширити спектр послуг та збільшити кількість місць для осіб, які пережили насильство.

Нове відділення надаватиме постраждалим комплексну допомогу, включаючи психологічну підтримку, юридичні консультації та тимчасове житло. Це особливо важливо в умовах війни, коли кількість випадків домашнього насильства зростає.

Відкриття цього відділення – це великий крок вперед у боротьбі з домашнім насильством на Рівненщині. Адже з травня по вересень 2024 року у кризовій кімнаті при центрі перебувала 21 особа, з них 17 – з Рівненської міської громади (включаючи переселенців) та три з області. Серед них 11 дітей віком від 2 місяців до 14 років.

Проєкт реалізується за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) та урядів Канади та Великої Британії.






На правах реклами