Ми у Facebook
15.09.2024, 12:00

На Рівненщині п'ять сімей отримали "нульові" кредити для встановлення сонячних панелей

П’ятеро мешканців Рівненщини скористалися державною пільговою програмою для встановлення сонячних електростанцій у своїх домівках.
За умовами програми, держава компенсує відсоткову ставку за кредитами, які можуть сягати до 480 тисяч гривень, строком на десять років. Про це повідомила заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

За її словами, ініціатива стартувала в липні, і місцеві жителі вже активно долучаються до неї. Сонячні панелі можна використовувати не тільки для власних потреб, а й для продажу надлишкової електроенергії.

Кредити можна оформити у таких банках: «Приватбанк», «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Сенс Банк», «Глобус Банк». Окрім фізичних осіб, участь у програмі можуть брати й ОСББ та ЖБК, які мають можливість отримати пільгові кредити для впровадження енергоефективних проєктів.

Програми на кшталт «ГрінДІМ» та «Енергодім», які реалізуються через Фонд енергоефективності, також передбачають відшкодування до 70% вартості проєктів. Ці ініціативи спрямовані на підвищення енергоефективності в регіоні та забезпечення стабільного переходу на відновлювані джерела енергії.





На правах реклами

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ