Ми у Facebook
16.09.2024, 12:13

Як приготувати яблучний оцет у домашніх умовах

Фото: tsn.ua

Яблучний оцет – це не тільки корисний, але й смачний продукт, який можна приготувати власноруч, не витрачаючи кошти на покупку в магазині.
Яблучний оцет широко використовують як у кулінарії, так і для підтримки здоров’я.

Як приготувати яблучний оцет у домашніх умовах



Для приготування вам знадобляться:

1 кг яблук
2 столові ложки цукру
1,5 літра води
марля

Спосіб приготування:



Яблука ретельно промийте, за бажанням зніміть шкірку та видаліть кісточки. Наріжте їх на невеликі шматочки.

У каструлі (крім алюмінієвої) змішайте воду та цукор. Підігрійте на середньому вогні, помішуючи, доки цукор повністю не розчиниться.

Додайте нарізані яблука до сиропу та варіть кілька хвилин, поки яблука не стануть м'якими.

Зніміть з вогню, накрийте марлею та залиште у темному місці, помішуючи суміш кожні два дні.

Через два тижні процідіть масу через сито та марлю. Отриману рідину перелийте в посудину, залишивши 7-8 см до країв.

Поставте рідину в тепле темне місце ще на два тижні.

Після цього періоду оцет готовий до вживання. Процідіть його ще раз і розлийте в пляшки. Зберігайте в прохолодному, темному місці.

Корисні властивості яблучного оцту



Домашній яблучний оцет містить велику кількість калію, допомагає нормалізувати травлення та артеріальний тиск, сприяє виведенню надлишкової рідини з організму та позбавленню від хронічної втоми. Він також допомагає організму детоксифікуватися, бореться зі шкідливими бактеріями та вірусами.

Серед інших властивостей оцту – його здатність покращувати стан шкіри, зменшувати болі в суглобах і сприяти схудненню. Завдяки наявності оцтової "матки", що утворюється під час бродіння, цей продукт має додаткові цілющі властивості.

Кому не варто вживати яблучний оцет



Не забувайте, що оцет – це кислота, і його слід вживати лише в розведеному вигляді та після консультації з лікарем. Протипоказано вживати яблучний оцет людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, такими як гастрит чи виразка, а також при захворюваннях печінки та нирок. Дітям також не рекомендується давати цей продукт.

Яблучний оцет, при правильному вживанні, може стати чудовим засобом для підтримки здоров'я, однак важливо дотримуватися міри та враховувати протипоказання.

Про це повідомляє ТСН, tsn.ua.

Читайте також:

Як уникнути дефіциту заліза: ключові аспекти харчування та цінні джерела

Пиріг до чаю: готуємо простий смаколик прямо на сковорідці


Ситно і смачно: швидкий рецепт сніданку в булочці





На правах реклами