Як приготувати яблучний оцет у домашніх умовах
Як приготувати яблучний оцет у домашніх умовах
Для приготування вам знадобляться:
1 кг яблук
2 столові ложки цукру
1,5 літра води
марля
Спосіб приготування:
Яблука ретельно промийте, за бажанням зніміть шкірку та видаліть кісточки. Наріжте їх на невеликі шматочки.
У каструлі (крім алюмінієвої) змішайте воду та цукор. Підігрійте на середньому вогні, помішуючи, доки цукор повністю не розчиниться.
Додайте нарізані яблука до сиропу та варіть кілька хвилин, поки яблука не стануть м'якими.
Зніміть з вогню, накрийте марлею та залиште у темному місці, помішуючи суміш кожні два дні.
Через два тижні процідіть масу через сито та марлю. Отриману рідину перелийте в посудину, залишивши 7-8 см до країв.
Поставте рідину в тепле темне місце ще на два тижні.
Після цього періоду оцет готовий до вживання. Процідіть його ще раз і розлийте в пляшки. Зберігайте в прохолодному, темному місці.
Корисні властивості яблучного оцту
Домашній яблучний оцет містить велику кількість калію, допомагає нормалізувати травлення та артеріальний тиск, сприяє виведенню надлишкової рідини з організму та позбавленню від хронічної втоми. Він також допомагає організму детоксифікуватися, бореться зі шкідливими бактеріями та вірусами.
Серед інших властивостей оцту – його здатність покращувати стан шкіри, зменшувати болі в суглобах і сприяти схудненню. Завдяки наявності оцтової "матки", що утворюється під час бродіння, цей продукт має додаткові цілющі властивості.
Кому не варто вживати яблучний оцет
Не забувайте, що оцет – це кислота, і його слід вживати лише в розведеному вигляді та після консультації з лікарем. Протипоказано вживати яблучний оцет людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, такими як гастрит чи виразка, а також при захворюваннях печінки та нирок. Дітям також не рекомендується давати цей продукт.
Яблучний оцет, при правильному вживанні, може стати чудовим засобом для підтримки здоров'я, однак важливо дотримуватися міри та враховувати протипоказання.
Про це повідомляє ТСН, tsn.ua.
Читайте також:
Як уникнути дефіциту заліза: ключові аспекти харчування та цінні джерела
Пиріг до чаю: готуємо простий смаколик прямо на сковорідці
Ситно і смачно: швидкий рецепт сніданку в булочці

Огірки погано зав’язуються: якими добривами їх підгодувати

Огірки — одна з найпопулярніших овочевих культур на городі. Але саме в період зав’язування плодів рослина потребує особливої уваги. Нестача живлення в цей час може призвести до скидання зав’язей, деформації плодів або слабкого врожаю.
переглядів: 294
Як зловити ляща: секрети літньої риболовлі

У спеку лящ стає вкрай обережним і пасивним, тому звичні методи риболовлі втрачають ефективність.
переглядів: 705
19 червня: астропрогноз для всіх знаків Зодіаку

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на завтра.
переглядів: 328
Що робити, щоб квіти у вазі стояли довше: поради флористів

Отримавши букет квітів, кожен хоче, щоб він залишався свіжим та красивим якомога довше. Проте не всі знають, як правильно доглядати за рослинами, щоб вони радували око не кілька днів, а тиждень чи навіть більше.
переглядів: 340
Ситна вечеря нашвидкуруч: готуємо запечену картоплю із скумбрією

Пропонуємо вашій увазі апетитну запечену картоплю зі скумбрією. Це дуже швидка і легка в приготуванні страва, яка смакуватиме і дорослим, і малюкам.
переглядів: 375