Ми у Facebook
17.09.2024, 13:00

Кількість пожеж на Рівненщині зросла у півтора рази: причини та наслідки

В області побільшало пожеж – у понад півтора рази у порівнянні з цим періодом торік.
Про це розповів під час брифінгу перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

«Станом на вересень на території Рівненської області виникло та ліквідовано 1285 пожеж. Тоді як за аналогічний період минулого року – 758. Як наслідок – загинули 15 людей. Прямі збитки від пожеж збільшились удесятеро і становлять майже 941 млн гривень», - сказав Сергій Подолін

Також він додав, що серед основних причин виникнення займань в області були: необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок, пустощі дітей з вогнем, підпал, самозаймання речей та матеріалів.

«Лише на відкритих територіях області виникло 436 пожеж, що становить третину від загальної кількості пожеж. З них: 406 – це горіння сухої рослинності, 14 – лісові пожежі, 12 – торф’яні пожежі та 4 – пожежі стерні на землях сільськогосподарського призначення. У минулому році на відкритих територіях було ліквідовано 87 пожарищ», – додав Сергій Подолін.

Перший заступник голови Рівненської ОДА розповів і про масштабне горіння в екосистемі поблизу Старого Села, яке розпочалося ще 7 вересня із займання сухої трави та чагарника. На сьогодні пожежа ліквідована, залишилося лише задимлення.

Насамкінець, Сергій Подолін привітав рятувальників і з професійним святом та подякував за миттєве реагування, допомогу та врятовані життя.





На правах реклами