Ми у Facebook
17.09.2024, 20:33

У Рівному водії систематично ігнорують правила паркування

Інспектори муніципальної варти зафіксували масові порушення правил паркування на центральних вулицях Рівного. Водії систематично ігнорують дорожні знаки, паркуються на тротуарах та створюють небезпечні ситуації для пішоходів. Лише за вихідні було виписано близько 250 постанов.
Зокрема, патрулювалися такі магістралі як 16 липня, Драгоманова, Замкова, Здолбунівська, Мазепи, Шевченка, Словацького, Пересопницька, Сагайдачного, Соборна, Набережна та Небесної Сотні.

За результатами рейдів було складено близько 250 постанов про адміністративні правопорушення. Найпоширенішими порушеннями залишаються ігнорування знаків 3.34 "зупинка заборонена" та 3.35 "стоянка заборонена". Водії продовжують паркуватися на тротуарах, створюючи незручності для пішоходів та порушуючи правила дорожнього руху.

Особливо нас турбує ситуація з паркуванням біля пішохідних переходів, - зазначають у Департаменті муніципальної варти. - Багато водіїв ігнорують вимогу пункту 15.9 (г) ПДР, яка забороняє зупинятися на пішохідних переходах і ближче 10 метрів від них. Це створює реальну загрозу для життя та здоров'я пішоходів.

Інспектори закликають водіїв бути більш відповідальними та дотримуватися правил дорожнього руху. Паркування в дозволених місцях не лише дозволить уникнути штрафів, але й допоможе забезпечити безпеку всіх учасників дорожнього руху.

Департамент муніципальної варти нагадує: за систематичне порушення правил паркування передбачена адміністративна відповідальність.





На правах реклами