Ми у Facebook
20.09.2024, 13:05

Центральна міська лікарня Рівного відзначила 80-річчя з дня заснування

20 вересня щороку відзначається – День міської лікарні.


Центральна міська лікарня була офіційно відкрита у 1944 році на вулиці Драгоманова (тоді Калініна) з початковою кількістю 100 ліжок.

Привітати медичний колектив із цією важливою подією завітав начальник Рівненської обласної військової адміністрації Олександр Коваль.



"Бажаю колективу постійного професійного зростання, а лікарні — залишатися одним із ключових медичних центрів Рівненщини", — наголосив Олександр Коваль у своїй промові.

Він також вручив нагороди кращим працівникам закладу, а багаторічному керівнику лікарні Євгену Кучеруку було вручено президентський орден князя Ярослава Мудрого V ступеня.



Проте нещодавно було виявлено архівні дані, які свідчать, що медичний заклад у Рівному існував ще з 1830 року, тож його історія насправді налічує понад 190 років.

За ці роки лікарня не лише стала важливим медичним закладом регіону, але й центром розвитку медичних технологій і лікувальної практики. Багато лікарів і керівників закладу зробили неоціненний внесок у його становлення та розвиток, зокрема Йосип Галай, Георгій Клешкань, Микола Раєвський та інші.

Сьогодні Центральна міська лікарня продовжує зміцнювати свій потенціал, впроваджувати сучасні методи діагностики та лікування, надаючи якісну медичну допомогу жителям Рівненщини.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ