Ми у Facebook
25.09.2024, 21:30

Зростання тарифів на електроенергію в Україні: що чекати з 1 жовтня

З 1 жовтня 2024 року в Україні очікується підвищення тарифів на електроенергію для споживачів, які користуються послугами постачальника останньої надії, через зміну методики розрахунку ціни.

Енергетична система України зазнала значних пошкоджень внаслідок російських обстрілів, що призвело до зростання вартості електроенергії.

Причини можливого подорожчання електроенергії

Національна комісія, яка дбає за державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), ухвалила рішення про зміну методики формування ціни на електроенергію для споживачів, які отримують послуги від постачальника останньої надії (ПОН). Зміни набудуть чинності з 1 жовтня, як повідомляє Інтерфакс-Україна.

Важливо! Ці нововведення будуть діяти до кінця 2024 року.

Регулятор вирішує на три місяці підвищувати коефіцієнти, за якими розраховується вартість електроенергії для споживачів, які обслуговуються ПОН. Цей коефіцієнт зростає від 1,25 до 1,5.

На сьогоднішній день така база ціни електроенергії для споживачів розраховується на середньоважливу фактичну електроенергію на вартість ринку на добу наперед (РДН) за перші 20 днів попереднього розрахункового періоду. Завдяки коефіцієнту 1,25 враховуються ризики коливання ціни, які впливають на балансовий (БР) ринку та РДН.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини