Ми у Facebook
26.09.2024, 21:43

Маринований часник: смачна заготовка на зиму

Маринований часник , який є чудовою альтернативою свіжому продукту. До речі, він не має такого сильного запаху. Маринування- це чудовий спосіб зберегти часник на зиму
Інгредієнти
Часник 1 кг
Вода 600 мл
Цукор 4 ст. л.
Чорний перець (горошком) 7 шт.
Гвоздика 10 шт.
Оцет 3 ст. л.
Сіль 2 ст. л.

Приготування
Очистіть часник та розділіть його на зубчики.

Візьміть каструлю, додайте до неї воду, цукор, сіль, гвоздику та перець горошком. Прокип'ятіть, зніміть з вогню та влийте оцет.Візьміть чисту банку ємністю 0,5л. Викладіть зубчики та залийте підготовленим маринадом.

Закрийте кришкою. Надішліть банку в темне прохолодне місце, але не в холодильник.

Через 2 місяці вже можна буде ласувати маринованим часником власного приготування. Він виходить неймовірно смачним та ніжним. Варто приготувати бодай раз у житті. До речі, якщо додати в банки свіжі нарізані буряки, то часник вийде червоним.





На правах реклами