Ми у Facebook
28.09.2024, 20:04

Норвегія змінює правила прийому українських біженців

Українські біженці, які вирішили знайти прихисток в Норвегії, більше не зможуть отримати притулок автоматично. Країна змінила правила.
Нові правила для українських біженців у Норвегії торкнуться вихідців з Рівненщини також. Згідно з нововведенням мешканці шести західних областей України, включаючи Рівненську, більше не зможуть автоматично отримати статус біженця в Норвегії. Це пов'язано з тим, що ці регіони вважаються відносно безпечними через віддаленість від активних бойових дій.

Відтепер, як пише RTE, заявки на отримання притулку від мешканців зазначених областей розглядатимуться індивідуально. Кожен випадок буде оцінюватися окремо, з урахуванням конкретних обставин.

Для отримання притулку біженцям доведеться надати додаткові документи та пройти більш детальну процедуру реєстрації.

Не всі заявники зможуть отримати позитивне рішення. Причини для відмови можуть бути різними, наприклад, якщо буде встановлено, що особа може безпечно повернутися в Україну.

Основна причина таких змін – велика кількість українських біженців, яких прийняла Норвегія за останні два з половиною роки. За даними уряду країни, це число перевищило 85 тисяч осіб, що є найбільшим показником серед скандинавських країн. Такий наплив біженців створив значне навантаження на систему соціального забезпечення, житловий фонд та інші сфери.

Українці, які вже отримали статус біженця в Норвегії, можуть не хвилюватися – на них нові правила не поширюються. Однак тим, хто тільки планує подавати документи на отримання притулку, варто ретельно вивчити нові вимоги та підготуватися до більш тривалої процедури розгляду справи.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ