Ми у Facebook
29.09.2024, 11:10

Осінній пиріг з гарбузом: легкий та дешевий рецепт

Пиріг сподобається навіть тим, хто не любить гарбузу.
Інгредієнти:

Для тіста

100 грамів вершкового масла
1 куряче яйце
2 столові ложки цукру
200 грамів пшеничного борошна
пів чайної ложки розпушувача
1 столова ложка сметани

Для суфле:

800 грамів гарбуза
200 грамів цукру
3 курячих яйця
100 мілілітрів вершків 10%
пів чайної ложки кориці
пів чайної ложки імбиру
щіпка мускатного горіха
ваніль
1 столова ложка кукурудзяного крохмалю

Приготування:

Приготуємо тісто. У чашку кладемо розм'якшене вершкове масло, додаємо цукор і збиваємо міксером до білого стану. Додаємо куряче яйце, сметану і все ще раз збиваємо.

У масу просіваємо борошно і додаємо розпушувач, все перемішуємо і збираємо в кулю. Замотуємо її в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Форму змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном.

Дістаємо тісто і розкочуємо в коло. Перекладаємо його в форму для випічки, обережно розподіляємо по дну і бортиках. Придавлюємо виделкою для краси, дно проколюємо виделкою. Зверху кладемо шматочок пергаментного паперу і будь-яку крупу (щоб тісто тримало форму). Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікаємо протягом 25 хвилин.

З готової основи для пирога знімаємо пергамент і охолоджуємо.

Гарбуз очищаємо від насіння, шкірки і нарізаємо шматочками. Кладемо його в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо протягом 15 хвилин.

З відвареного гарбуза зливаємо воду і перекладаємо в миску. Додаємо цукор, ванільний цукор, корицю, імбир і мускатний горіх. Все збиваємо блендером до однорідності. Потім додаємо яйця, крохмаль і вершки. Все перемішуємо віночком до однорідності.

Готову масу переливаємо в основу для пирога.

Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів. І запікаємо протягом 50 хвилин.

Готовий пиріг охолоджуємо, дістаємо з форми, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.





На правах реклами