Ми у Facebook
29.09.2024, 13:00

Білокриницька громада підписала угоду з містом в США

Білокриницька громада на Рівненщині підписала меморандум про співпрацю з американським містом Сомерсет, штат Огайо.
Це вже шоста громада в області, яка уклала угоду з містом США. Спільна робота охоплюватиме проєкти в сферах економічного розвитку, освіти, культури, охорони здоров'я, а також молодіжні обміни.

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Павленко висловив упевненість, що такі локальні угоди сприятимуть розвитку співпраці між Сполученими Штатами та Україною на міжрегіональному рівні. Він подякував партнерам за підтримку, а також проєкту USAID «Говерла» та почесному консулу України в штаті Індіана Світлані Рамер.

На Рівненщині вже діє близько сотні міжнародних угод, з яких понад половина укладена під час повномасштабної війни. Відомо, що Рівне співпрацює з Іст-Брансвіком, Здолбунів — з Маршалтауном, а Острог — з Бофортом та Ейтенсом. Крім того, Дубно має партнерство з Оксфордом, а Костопіль — з Алгоною.

Руслана Стасюк, керівниця Рівненського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», зазначила, що існують інші громади, які також зацікавлені в такій співпраці, а американські партнери вражені рівнем українських послуг, зокрема функціоналом додатку Дія.





На правах реклами