Ми у Facebook
29.09.2024, 17:30

Рівненська бібліотека стала першою в Україні з послугами для людей з вадами слуху

Рівненська обласна бібліотека стала першою в Україні, яка реалізувала нову послугу «Сервіс УТОГ – 24/7» для осіб з вадами слуху.
Про це повідомив голови Рівненської облради Андрій Карауш.

Як зазначається, бібліотека вклала угоду та отримала доступ до інноваційного проекту "Українського товариства глухих". Люди з порушеннями слуху можуть відвідувати бібліотеку без супровідних осіб і отримувати допомогу через перекладача жестової мови.

Коротко про механізм роботи: після звернення до відділу реєстрації на першому поверсі бібліотекар за допомогою планшета сканує QR-код на наклейці, обирає один із доступних операторів, і перекладач жестової мови забезпечує зв’язок між працівником бібліотеки та відвідувачем. Це дозволяє людям отримувати потрібні послуги, такі як взяття книг або перегляд фільмів з відповідним перекладом. Для зручності користувачів у бібліотеці також зняли відеоінструкцію про нову послугу.

Андрій Карауш підкреслив, що не всі особи з порушенням слуху можуть висловити своє повідомлення письмово, і просити їх про це може бути не зовсім етично. Нова послуга суттєво полегшить комунікацію.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ