Ми у Facebook
29.09.2024, 19:30

Як призначається допомога по безробіттю: умови та процедура

Розмір допомоги по безробіттю залежить від кількох факторів, зокрема середньої заробітної плати, тривалості страхового стажу та причин звільнення.
Ця допомога надається застрахованим особам, які офіційно визнані безробітними відповідно до законодавства.

Як відбувається призначення допомоги по безробіттю
Мінімальна сума допомоги варіюється від 1 500 до 2 500 гривень, як зазначила адвокат Анна Даніель в інтерв'ю для informator.ua.

Важливо знати: безробітними вважаються особи віком від 15 до 70 років, які не мають роботи та, відповідно, заробітку або інших доходів, передбачених законом, та готові до працевлаштування.

Статус безробітного приймається за особисту заяву (включно з електронною) з моменту реєстрації в територіальних органах центрального виконавчого органу, відповідного до державної політики у сфері зайнятості та трудової міграції.

Рішення про призначення допомоги по безробіттю, розмір і строки виплати, відкладення, скорочення та припинення виплати оформляється наказом керівника центру зайнятості, в якому безробітний зареєстрований та отримує соціальні послуги,
– каже адвокатка.

Основними критеріями для визначення розміру допомоги є:

середня заробітна плата;
тривалість страхового стажу;
причини припинення трудових відносин.

Крім того, Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування України у випадках безробіття виконує функції з управління страхуванням, накопиченням внесків, контролю за витратами, виплати допомоги та надання соціальних послуг.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ