Ми у Facebook
29.09.2024, 20:00

У Рівному переглянули вирок водія, який збив 13-річну дівчинку на самокаті: нові деталі справи

У Рівному відбулося нове слухання справи водія буса, який наїхав на 13-річчя Олександру Пивовар, коли вона їхала на самокаті.
Інцидент стався 18 жовтня 2018 року приблизно о 19:00 на колишній вулиці Макарова. 19-річний мешканець Гощанського району за кермом автомобіля "Opel Movano" не встиг зреагувати на дітей, які раптово виїхали на проїзну частину. Водій рухався зі швидкістю не менше 98,5-102,5 км/год, перевищуючи дозволену норму до 50 км/год.

Спочатку дівчинка отримала лікування в лікарні Рівного, а згодом була перевезена до Туреччини, де, на жаль, 4 листопада 2018 року вона померла. 26 квітня 2016 року суд виніс вирок обвинуваченому: 5 років позбавлення волі без права керувати автомобілем. Однак його звільнили від відбуття покарання з випробувальним строком у 3 роки.

Суд також зобов'язав водія виплатити 200 тисяч гривень моральної шкоди родині потерпілої. Прокурор та мати Олександри оскаржили цей вирок, наполягаючи на реальному терміні ув'язнення у 5 років із забороною сідати за кермо протягом 3 років. Вони вважали, що обвинувачений намагається уникнути кримінальної відповідальності.

Натомість захист водія просив залишити попередній вирок без змін. У підсумку апеляційний суд частково задовольнив скарги прокурора та потерпілої: скасував попередній вирок і визнав повинуваному 5 років ув'язнення із забороною керувати автомобілем протягом 2 років, водночас звільнив від відбування покарання з іспитовим строком у 3 роки.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ