Ми у Facebook
30.09.2024, 21:00

Рівненську АЕС хочуть захистити від дронів

Фото: РАЕС

Після виступу президента Володимира Зеленського на Генеральній Асамблеї ООН, де він звернув увагу на вразливість українських енергетичних об'єктів, державне підприємство "Енергоатом" підписало контракт на суму 509 млн грн для захисту Рівненської АЕС.
Про це повідомляє видання "Наші гроші" на своєму сайті. Згідно з тендером, укладеним "Енергоатомом", заплановано проєктування та будівництво захисних споруд для Рівненської атомної електростанції. Загальна вартість договору становить 509 млн грн.

Як зазначається у матеріалі "Наших грошей", нові П-подібні залізобетонні конструкції будуть встановлені для захисту трансформаторів від осколкових уражень у разі непрямого влучення ракет. Однак деталі цього контракту не розголошуються, зокрема відсутня інформація про розміри захисних споруд. Для порівняння, вказується, що "Укренерго" уклало подібні контракти на будівництво захисних споруд для трансформаторів за ціною 98 млн грн і 120 млн грн.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський, виступаючи 19 вересня на Генеральній Асамблеї ООН, підкреслив, що Росія неодноразово використовувала енергетику як зброю, але нинішня загроза є значно масштабнішою.

Про це повідомляє СУСПІЛЬНЕ.РІВНЕ, suspilne.media/rivne.

Нагадаємо, безпілотник зафіксували біля Рівненської АЕС: Енергоатом інформує про загрозу.





На правах реклами