Ми у Facebook
01.10.2024, 17:00

Рівненщина в скарзі: на війні загинув доброволець

В боях на сході України загинув доброволець з Рівного. Завтра громада проведе в останній путь Героя Олександра Березу, який віддав своє життя на Донеччині.
Як повідомила міська рада, Олександр Береза ​​народився 6 листопада 1982 року в Рівному. Він здобув професію машиніста в Клеванському професійному ліцеї і все своє життя присвятив роботі з автомобілями.

«Він живими автомобілями, знав усе про них, і не раз до нього зверталися за порадою досвідчені механіки, хоча він завжди був водієм. Олександр любив кермо, дороги та рух, не уявляв себе без цього. Працював водієм у ТОВ «Західтрансбуд», а в червні минулого року раптово вирішив стати добровольцем і піти до Збройних сил. Це рішення було спонтанним; він не попереджав нікого. У понеділок він став добровольцем у територіальному центрі комплектування, а у вівторок вже з документами готувався до служби», — розповідає дружина Героя.

Олександр хотів захистити своїх рідних від жахіть війни. Його слова, коли родина дізналася про його мобілізацію, назавжди залишилися в пам’яті: «Як я можу не йти? Якщо не підуть, мільйони інших будуть чекати, а так за мною підуть інші…»

Дружина, донька та син були для нього найдорожчими, і він намагався захистити їх від війни.

На жаль, 27 вересня 2024 року 41-річний солдат Олександр Береза ​​загинув від отриманих поранень у бою на Донецькому напрямку.

«Він був виключно доброю людиною, моєю опорою, моїм усім. Разом із ним забрали і душу, і серце. Не можу уявити, як жити без нього…» — говорить Марія.

Прощання з Героєм відбудеться завтра, 2 жовтня, о 9:30 на майдані Незалежності в Рівному. Заупокійна служба відбудеться у Свято-Покровському Соборі. Олександра поховають на Алеї Героїв кладовища "Нове".





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини