Ми у Facebook
03.10.2024, 21:25

У Рівному відкриють пам'ятну дошку Андрію Нікітюку

У п'ятницю, 4 жовтня, о 08:50 на фасаді Рівненського ліцею №28 відбудеться відкриття дошки пам'яті загиблому Герою Андрію Нікітюку.

Про це інформують у Рівненській міській раді.

Андрій Нікітюк народився у Рівному. Закінчив 28 школу, а за тим вступив до Національного університету водного господарства та природокористування на спеціальність “Менеджмент”. Та після закінчення другого курсу у серпні 2013 року підписав контракт із Збройними силами України.

Наступні декілька років були непростими і для всієї країни, і для Андрія. Адже від 2014 року служба тривала у зоні проведення антитерористичної операції, у найгарячіших її точках. Відданість справі, любов до країни, загострене почуття справедливості, а також командирські навички пророчили йому гарну кар’єру у війську. 24 лютого вранці Андрій вже був у військкоматі. Він не вагався ні хвилини.

7 червня 2023 року під час артилерійського обстрілу Андрій отримав поранення. Він переніс дві операції — медики та сам Герой боролися за життя. Тож вирішено було транспортувати його у Дніпро. На жаль, 8 червня командир розвідувального відділення, молодший сержант 29-річний Андрій Нікітюк помер від отриманих поранень в кареті швидкої допомоги під час транспортування...

Встановлення меморіальних дошок загиблим захисникам України на закладах загальної середньої освіти у Рівненській громаді відбувається відповідно до програми «Рівне - місто Героїв».






На правах реклами

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ