Ми у Facebook
05.10.2024, 15:56

У Польщі набирають добровольців до Українського легіону: скільки українців вже зголосилося?

У Польщі офіційно стартував набір добровольців до Українського Легіону. Перший рекрутинговий центр Легіону відкрився у Любліні, на базі українського консульства.
Головна мета Легіону – підготувати висококваліфікованих військових, здатних ефективно протистояти російській агресії.

У рекрутинговому центрі у Любліні кожен бажаючий може пройти медичну комісію та подати документи. Після відбору, добровольці проходитимуть інтенсивну 35-денну військову підготовку на полігоні, наданому польською стороною.

Навчання легіонерів Польща планувала розпочати у вересні, проте зголосилося лише близько 300 осіб.

"Ми були готові з 1 вересня проводити навчання... Тоді не було достатньо охочих. Я розумію, що зараз Україна вжила заходів щодо інформування, рекрутування та просування цього процесу, тому ми розраховуємо на результати", – заявив міністр оборони Польщі.

Мінстерство оборони України заявило, що за перші дні відкриття центру рекрутингу в Любліні надійшло 138 заявок на співбесіду через сайт і ще 58 – через консульські установи. Після їх опрацювання персонал рекрутингового центру зв’язується з кандидатами для проведення попередньої бесіди, уточнення даних та визначення посад.

Як інформують організатори, легіонери будуть забезпечені найкращим обладнанням. Добровольці опанують сучасні методи ведення бою та отримають можливість пройти додаткове навчання на базах НАТО в Європі. Після завершення підготовки, легіонери повернуться до лав української армії, де зможуть застосувати набуті навички.

Набір до Легіону триває, і організатори закликають усіх небайдужих українців долучатися до цієї важливої ініціативи.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини