Ми у Facebook
05.10.2024, 21:18

На Рівненщині відкрили інтерактивний меморіал та Алею пам'яті Героям

Фото: Білокриницька сільська рада

4 жовтня 2023 року у Білокриницькій громаді відбулося відкриття інтерактивного меморіалу та Алеї Слави Героям в знак вшанування пам'яті загиблих захисників України, які віддали свої життя за свободу та незалежність нашої держави.
Інтерактивний меморіал, який отримав назву "Електронна книга пам'яті", містить детальну інформацію про кожного загиблого воїна. Завдяки сучасним технологіям, відвідувачі можуть дізнатися більше про життя та подвиги героїв, переглянути фотографії та відеоматеріали. Окремий розділ меморіалу присвячений військовослужбовцям Національної гвардії України, які загинули внаслідок російського ракетного удару по телевежі в Антополі 14 березня 2022 року.

Створення меморіалу стало можливим завдяки проєкту "Не згасне світло, не зітруться імена", який реалізується Фундацією ім. князів-благодійників Острозьких у співпраці з Білокриницькою сільською радою за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

На церемонії відкриття меморіалу були присутні рідні загиблих захисників, представники влади, громадські діячі та військові. Заступник командира військової частини 3055 Національної гвардії України Ігор Полюга підкреслив важливість пам'яті про загиблих героїв: "Сьогодні, як ніколи, важливо розуміти, що герої живуть доти, поки про них пам'ятають. Той страшний ранок ми не забудемо ніколи, адже вмить обірвалось життя 21 нашого військовослужбовця. Шануємо і бережемо кожного."

Алея Слави Героям, розташована на місці колишнього пам'ятника соцреалізму, стала символом перемоги життя над смертю та незламності українського духу. Це місце, де кожен може прийти, щоб вшанувати пам'ять загиблих і висловити свою повагу до їхнього подвигу.

Нагадаємо, 14 березня 2022 року російські війська завдали авіаудару по телевежі неподалік Рівного. Внаслідок цього трагічного інциденту загинула 21 людина і ще 9 було поранено. За фактом обстрілу було відкрито кримінальне провадження.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ