Ми у Facebook
06.10.2024, 11:11

Лелеки полетіли, але їхні гнізда під наглядом електриків

З настанням осені, коли лелеки залишили свої гнізда до весни, енергетики не припиняють дбати про їхні домівки. Протягом минулого тижня фахівці Здолбунівської дільниці з експлуатації розподільних мереж встановили дві спеціальні металеві платформи для гнізд.
Електромонтери Сергій Домащук і Тарас Гаврилюк виконали роботи у селах Мізочок та Нова Мощаниця. В останньому випадку монтаж довелося проводити позапланово: під вагою гнізда обірвався електричний провід, через що без електроенергії залишилися 60 домогосподарств. Працівники оперативно відновили подачу електрики та встановили платформу для лелечої оселі на безпечній висоті, щоб уникнути подібних ситуацій у майбутньому.


Фото: facebook.com/roe.vsei.ua
Фото: facebook.com/roe.vsei.ua


Як зазначають в "Рівнеобленерго", встановлення таких конструкцій має на меті не лише турботу про птахів та довкілля, а й забезпечення безпеки населення та надійного електропостачання. Адже обірваний провід – це не лише тимчасова відсутність світла, але й потенційна загроза для життя та здоров'я людей.


Фото: facebook.com/roe.vsei.ua
Фото: facebook.com/roe.vsei.ua


Усі роботи з облаштування лелечих гнізд виконуються у міжсезоння, коли птахи відсутні. Цього року енергетики встановили 78 таких конструкцій, які виготовляє дільниця з ремонту обладнання. "Рівнеобленерго" продовжує не лише надавати якісні послуги з розподілу електроенергії, а й робити свій внесок у збереження навколишнього середовища, працюючи над створенням безпечних умов для птахів вже п’ятий рік поспіль.


Фото: facebook.com/roe.vsei.ua
Фото: facebook.com/roe.vsei.ua


Про це повідомили з Рівнеобленерго.





На правах реклами